Siirry prosessivalikon kautta Energia > Asetukset

Asetukset sivulta valitaan Tariffikirjasto

Valitse avautuvasta näkymästä Lisää energian toimittaja

Avautuu ponnahdusikkuna jonne saat syötettyä Toimittajan nimen sekä kulutuslajin.

Paina tämän jälkeen Tallenna, minkä jälkeen tälle toimittajalle ilmestyy oma rivinsä Tariffi näkymään.

Pääset muokkaamaan toimittajaan liittyviä tietoja osoittamalla kolmen pisteen-ikonia rivin kohdalta ja valitsemalla Muokkaa

Hintatietoja pääset muokkaamaan valitsemalla kolmen pisteen-ikonin kautta valitsemalla Hintatiedot

Tiedot on jaoteltu eri välilehdille. Pääset muokkaamaan tietoja kolmen pisteen-ikonin takaa valitsemalla Muokkaa

Voit lisätä uusia tietoja valitsemalla Lisää

Hintatiedot voidaan määritellä aikavälille, ja sitä voidaan muutta hintojen muuttuessa. (hinta astuu voimaan alkamiajankohtaa edeltävän minuuttina, eli aseta alkamis ajankohta 31.3.2018 23:59, jos haluat hinnat siirtyvät voimaan 1.4.2018)

Valitse Sulje, kun tiedot on täytetty.

Jotta mittarit voidaan määritellä oikealle kohteelle/laskun liitteelle, tulee mittarikohtaisesti määritellä vielä hintatiedot.

Aloita siirtymällä prosessivalikosta Energi > Mittarit

Valitun mittarin kohdalta avataan mittari laajennettuun näkymään. Täältä valita Muokkaa josta avautuu ikkuna myyntitariffin määrittämistä varten.

Paina lopuksi Tallenna

Jotta laskut voidaan osoittaa oikealle kustannuspaikalle, tulee luoda kustannuspaikka. Siirry prosessivalikon kautta Laskutus > Asetukset

Valitse Asetukset näkymästä Kustannuspaikan hallinta ja sieltä Lisää uusi kustannuspaikka

Avautuvan ikkunan kautta on mahdollista täyttää kustannuspaikan perustiedot ja energialaskutustiedot.

Välilehdellä Energialaskutus, mittarit (*) määritellään kustannuspaikalta laskutettavat mittarit.

Lisää laskutettavat mittarit valitsemalla Lisää kustannuspaikalle mittari

Avautuvassa ikkunassa määritetään kohde, ja valitaan kohdevalinnan mukaan päivittyvästä listasta laskutettavat mittarit.

Laskutettavat mittarit valitaan rastittamalla valintaruutu sen vasemmalla puolella. Näkymässä muokataan myös mittareiden laskutettava prosenttiosuus.

( näin esimerkiksi mittarin kulutus voidaan jakaa useamman vuokralaisen kesken laskulle)

Paina lopuksi Tallenna