Asiakkaan ympäristössä voidaan valita, mitkä valuutat ovat käytettävissä. Asiakkaan kannassa on aina määritetty yksi valuutta, joka toimii raportointivaluuttana, ja jossa lukemat tallennetaan tietokantaan.

Siirry valuuttojen asetuksiin valitsemalla Järjestelmä > Asetukset > Valuutat ja verot

Näkymässä näkyy vähintään yksi rivi, raportointivaluutta. Raportointivaluutta määritetään, kun asiakkaan ympäristö pystytetään, ja se näkyy näkymässä lihavoituna.

Raportointivaluutan muuntokurssi on aina 1. Muista kursseista referoidaan aina raportointivaluuttaan, jonka takia raportointivaluutan muuntokurssi on aina kiinteä 1.

Asetussivulla käyttäjä voi lisätä uusia valuutoita, tai hallinnoida jo käytössä olevia.

Valitsemalla Lisää valuutta, avautuu ikkuna tietojen syöttöä varten. Käyttäjän tulee määrittää valuutan tunnus, sekä oletuskurssi, joka asetetaan voimaan. Oletuskurssi on kerroin suhteessa kannan raportointivaluuttaan, tässä tapauksessa euroon.

Valitsemalla Tallenna, ilmestyy asetussivulle uusi valuutta uutena rivinä.

Tämän jälkeen käyttäjä voi valuutan tunnuksen kohdalla olevan kolmen pisteen takaa valita Valuuttakurssit.

Avautuvassa näkymässä näkyvät valuuttakurssit, jotka ovat olleet voimassa kyseiselle valuutalle eri ajanjaksoina. Juuri lisäämäsi oletuskurssi, näkyy rivitietona täällä.

Valuuttakurssit ovat sidottu päivämääriin. Valitsemalla Lisää valuuttakurssi, voidaan valuutalle lisätä uusi muuntokurssi, joka tulee voimaan tietyllä päivämäärällä. Lukemat, jotka on syötetty ennen kyseistä päivämäärää eivät muutu tai vääristy.

Päivämäärän mukaan voimassa oleva valuuttakurssi on näkymässä aina lihavoitu.

Muuntokurssin kohdalla olevan kolmen pisteen kohdalta pääsee jo lisättyjä muuntokursseja muokkaamaan. On tärkeä tiedostaa, että muokkaamalla olemassa olevia muuntokursseja muuttuu, ja mahdollisesti vääristyy, myös jo järjestelmään lisätyt lukemat, jotka ovat käyttäneet kyseistä muuntokurssia.