Auditointikirjaston löydät siirtymällä prosessivalikon kautta Auditointi > Asetukset > Auditointikirjasto

Aloita uuden auditointipohjan luominen valitsemalla auditointikirjaston näkymästä Lisää

Avautuvaan ponnahdusikkunaan tulee syöttää auditointipohjan tiedot.

Auditointijakson pituudeksi voi valita 1,3,6 tai12kk.

Seuraava auditointi tulisi suorittaa, määrittää sen, minkä ajankohdan Granlund Manager ehdottaa seuraavan auditoinnin suoritusajankohdaksi kun yksi auditointi merkitään valmiiksi. Ajankohta on ehdotus, ja sitä voi auditointia kuitatessa tarpeen mukana siirtää eteenpäin. ”Älä luo uutta auditointia”- valinta on myös automaattisesti valittavissa kaikilla suoritettavilla auditoinneilla.

Valitse kysymysten vastausmuoto, eli arviointiasteikko, jostain seuraavista 1-3, 1-4, 1-5, 1-10, Dynaaminen tai Kyllä/Ei.

• Auditointipohjalla voi olla vain yksi vastausmuoto. Numeerisia ja Kyllä/Ei vastauksia ei voi sekoittaa.
  • Dynaaminen arviointiasteikko mahdollistaa eri määrät vastausvaihtoehtoja eri kysymyksille
  • Huomioi, että kysymysten vastausmuotoa voi vaihtaa, kun auditoinnille ei vielä ole lisätty yhtäkään auditointipistettä.

Dynaaminen arviointiasteikko

• Dynaamisessa arviointiasteikossa jokaista kysymystä kohden määritellään vastausvaihtoehtojen määrä
  • Dynaaminen arviointiasteikko suhteuttaa auditoinnin tuloksen asteikolle 1-5.
  • Lue lisää dynaamisesta arviointiasteikosta ja sen toiminnasta täältä

Auditointipohja on käytössä valinnan ollessa valittuna, näkyy auditointipohja auditointiprosessin pudotusvalikossa.

Valitse Tallenna, jolloin auditointipohja ilmestyy näkyviin auditointikirjaston näkymään.

Seuraavaksi auditointipohjalle lisätään auditointiryhmät.

Paina auditointipohjan kohdalta kolmen pisteen ikonia ja valitse + Lisää auditointiryhmä

Avautuvaan ponnahdusikkunaan syötetään auditointiryhmän osalta oleelliset tiedot ja painetaan Tallenna

Lisää auditointiryhmälle auditointipiste valitsemalla auditointiryhmän kohdalta kolmen pisteen ikonin takaa + Lisää auditointipiste

Lisää auditointipisteelle nimi ja vastausvaihtoehtojen kuvaukset. Kaikkiin vastaus vaihtoehtoihin ei ole pakko lisätä kuvausta, ja halutessaan muuttuu 1-5 asteikko 1-3 asteikoksi lisäämällä kuvauksen vain 1,3 ja 5 vastausvaihtoehtojen kohdalle.

Auditointipohjaa, ryhmiä ja pisteitä voi muokata vapaasti niin kauan, kun auditointipohjaa ei ole otettu käyttöön yhdessäkään auditoinnissa. Lukuun ottamatta kysymysten vastausmuotoa, jota voi muokata ainoastaan niin kauan, kun auditointipohjalle ei vielä ole luotu ainuttakaan auditointipistettä.

Auditointipohjat ja niiden sisältämät ryhmät ja pisteet näkyvät kirjastossa puumaisesti.