Käyttäjätiedoissa on käyttäjälle mahdollista määrittää palvelualuerooli mikäli Resurssointi on käytössä kyseisessä asiakkuudessa.

Siirry käyttäjähallintaan prosessivalikon kautta Käyttäjähallinta > Käyttäjätiedot

Kun olet luomassa uutta käyttäjää, tai muokkaamassa jo olemassa olevaa käyttäjätunnusta, niin palvelualuerooli määritellään välilehdellä Palvelualueliitos

Mikäli resurssointi on käytössä, näkyy jokaisen palvelualueen edessä tiputusvalikko sarakkeessa Palvelualuerooli.

Valitse palvelualue jonka osalta haluat merkitä käyttäjälle palvelualueroolin. Tee tämä rastittamalla valintaruutu palvelualueen kohdalta.
Valitse sitten palvelualuerooli tehtävän mukaan:

• Työnjohto: Määrittää kuka suoritusvastuullinen tekee minkäkin tehtävän manuaalisen resurssoinnin ollessa käytössä. Työnjohto-palvelualueroolilla olevaa käyttäjää ei voi valita suoritusvastuulliseksi tehtäville.
  • Suoritusvastuu: Työntekijä joka suorittaa tehtävän. Automaattisen resursoinnin ollessa käytössä, kaikki suoritusvastuulliseksi merkityt henkilöt merkitään vastuuhenkilöiksi uuden tehtävän ilmestyessä.
  • Varahenkilö: Suoritusvastuun varahenkilö joka voidaan manuaalisesti vaihtaa vastuuhenkilöksi automaattisen resurssoinnin ollessa käytössä. Esim. jos ensisijainen vastuuhenkilö on sairaana.

Mikäli käyttäjä on suoritusvastuullinen monessa palvelualueessa, voidaan palvelualuerooli merkitä kätevästi välilehdellä Palvelualueryhmäliitos ja välttää yksitellen merkitseminen.

Paina lopuksi Tallenna