Käyttäjärooleja ja niiden oikeuksia hallinnoidaan siirtymällä prosessivalikostaJärjestelmä > Roolien käyttöoikeudet

Näkymässä voidaan alasvetovalikolla hallinnoida mitä rooleja tarkastellaan

Tarpeen mukaan on mahdollista tarkastella yhtä tai useampaa roolia ja niiden oikeuksia samanaikaisesti.

Aloita valitsemalla Roolit-alasvetovalikosta ne roolit, joita haluat tarkastella.

Näkyviin ilmestyvissä roolimatriiseissa kaikki sinisellä merkityt osiot ovat käyttäjäroolilla aktiivisina.

Otsikoita voidaan laajentaa näyttämään alla olevat valinnat painamalla niiden vieressä olevaa nuolta

Käyttäjäroolille voidaan lisätä myös jokin alataso ilman, että sen ylempää tasoa on valittuna.

HUOM! Vaikka roolien käyttöoikeuksissa sallitaankin käyttöoikeus dokumentit-prosessiinniin tulee dokumenttiluokkaoikeudet määrittää vielä erikseen. Ohjeet dokumenttiluokkaoikeuksien määrittämiseen löytyy täältä

Kun olet lisännyt tai poistanut oikeuksia roolimatriisistamuista lopuksi painaaTallenna käyttöoikeudet-painikettaTällöin uudet käyttöoikeudet tallentuvat kaikille, joilla on kyseinen käyttäjärooli.