Siirry prosessivalikon kautta Poikkeamahallinta > Asetukset

Asetukset sivulta valitaan Energia

Poikkeamahallinnan asetukista voidaan ottaa käyttöön kolmea erilaista poikkeamaa energialle.

• Mittarilta X puuttuu lukemia vaaditun x-lukusyklin ajalta
  • Mittarilta X puuttuu tuntilukemia
  • Mittarin ”X” kulutus ei ole raja-arvojen sisällä

Jokainen näistä poikkeamista voi olla aktiivisena yhden tietokannan osalta vain kerran. Eli maksimimäärä energian poikkeamille on kolme.

Mittarilta X puuttuu tuntilukemia vaaditun x-lukusyklin ajalta

Poikkeaman luokitus: Aikapoikkeama

Poikkeaman kuvaus: Poikkeama syntyy, jos mittarille ei ole kirjattu lukemia lukusyklin sisällä. Poikkeama kohdistuu kulutuslukemien syötön oikea-aikaisuuteen

Valitsemalla Uuden poikkeaman luonti avautuu ikkuna johon voit määritää poikkeaman säännöt. Aloitetaan valitsemalla pudotusvalikosta Mittarilta X puuttuu lukemia vaaditus x-lukusyklin ajalta

Määritykset (*)

Poikkeaman aktivointiin voidaan ottaa kantaa ja se voidaan asettaa aktiiviseksi määritellyn päivämäärän jälkeen.

Poikkeaman syntymissääntö: Mittarilukemien hyväksyttäviin lukupäiviin voidaan ottaa kantaa kahdella valinalla. Kuinka monta päivää ennen kuunvaihdetta ja kuinka monta päivää kuunvaihteen jälkeen lukemat on hyväksyttävää lukea.

Oikeudet (*)

Poikkeaman näkyvyyteen vaikuttaa poikkeamalta valitut käyttöoikeusroolit. Eli valinalla otetaan kantaa siihen, että millä käyttöoikeusrooleilla kyseinen poikkeama näkyy.

Sähköposti

Kyseiseen poikkeamaan on mahdollista määrittää sähköpostin lähetysasetuksia. Eli generoidun poikkeaman tiedot voidaan lähettää joko valituissa rooleissa toimiville henkilöille ja sen lisäksi vielä valituille käyttäjätunnuksille.

Mittarilta X puuttuu tuntilukemia

Poikkeaman luokitus: Aikapoikkeama

Poikkeaman kuvaus: Poikkeama syntyy, jos mittarille ei ole kirjattu lukemia lukusyklin sisällä. Poikkeama kohdistuu kulutuslukemien syötön oikea-aikaisuuteen.

Valitsemalla Uuden poikkeaman luonti avautuu ikkuna johon voit määritää poikkeaman säännöt. Aloitetaan valitsemalla pudotusvalikosta Mittarilta X puuttuu tuntilukemia

Määritykset (*)

Poikkeaman aktivointiin voidaan ottaa kantaa ja se voidaan asettaa aktiiviseksi määritellyn päivämäärän jälkeen.

Poikkeaman syntymissääntö: Poikkeaman syntymiseen vaikutetaan määrittämällä lukemien siirtotaajuus, valitsemalla kuinka monen päivän välein lukemat siirretään.

Oikeudet (*)

Poikkeaman näkyvyyteen vaikuttaa poikkeamalta valitut käyttöoikeusroolit. Eli valinalla otetaan kantaa siihen, että millä käyttöoikeusrooleilla kyseinen poikkeama näkyy.

Sähköposti

Kyseiseen poikkeamaan on mahdollista määrittää sähköpostin lähetysasetuksia. Eli generoidun poikkeaman tiedot voidaan lähettää joko valituissa rooleissa toimiville henkilöille ja sen lisäksi vielä valituille käyttäjätunnuksille.

Mittarin "X" kulutus ei ole raja-arvojen sisällä

Poikkeaman luokitus: Aikapoikkeama

Poikkeaman kuvaus: Poikkeama luodaan jos mittarin kuukausittainen tai vuosittainen kulutus ylittää raja-arvot.

Valitsemalla Uuden poikkeaman luonti avautuu ikkuna johon voit määritää poikkeaman säännöt. Aloitetaan valitsemalla pudotusvalikosta Mittarin "X" kulutus ei ole raja-arvojen sisällä

Määritykset (*)

Tämä poikkeamatyyppi käyttää hälytysraja-arvoja, jotka ovat osa energia-prosessia. Hälytysraja-arvojen hallinnointi sijaitsee energia-prosessin asetuksissa. Raja-arvoasetussivulla voidaan määrittää raja-arvot kulutuksen ylitykselle ja alitukselle. Jos kulutus ei ole raja-arvojen sisällä, luodaan poikkeama. Kun tämä poikkeama aktivoidaan, käydään läpi kaikki kulutuslukemat, jotka ovat uudempia kuin aloituspäivämäärä. Tämä voi kestää muutamasta sekunnista muutamaan minuuttiin.

Oikeudet (*)

Poikkeaman näkyvyyteen vaikuttaa poikkeamalta valitut käyttöoikeusroolit. Eli valinalla otetaan kantaa siihen, että millä käyttöoikeusrooleilla kyseinen poikkeama näkyy.

Sähköposti

Kyseiseen poikkeamaan on mahdollista määrittää sähköpostin lähetysasetuksia. Eli generoidun poikkeaman tiedot voidaan lähettää joko valituissa rooleissa toimiville henkilöille ja sen lisäksi vielä valituille käyttäjätunnuksille.