Aloita valitsemalla kohdelistasta kohde, jonka mittarille haluat tuotantomuodon lisätä. Siirry seuraavaksi mittarinäkymään valitsemalla prosessivalikosta toiminnon Energia > Mittarit

Mittareiden perusnäkymä.

Mittareiden laajennettu näkymä.

Muuttaaksesi kulutuslajin tuotantomuotoa, paina kynän kuvaa.

Alasvetovalikkoon tulee kulutuslajin mukaiset vaihtoehdot, jotka on luotu tuotantomuotokirjastossa.

Jos tuotantomuotoa lisätessä, alasvetovalikko on tyhjä ja lukee teksti ”Kulutuslajille ei ole määritelty tuotantomuotoja asetuksissa”, katso ohje Asetukset - Tuotantomuotokirjasto

Tuotantomuodon ikoni ilmestyy myös kulutuslajin kuvakkeelle.

Perusnäkymässä, tuotantomuodolle on oma sarake, josta se käy ilmi. Viemällä kursorin tuotantomuotoikonin päälle, näkee millaisesta tuotantomuodosta on kyse.

Eri tuotantomuoto vaihtoehtoja: