Päästökerrointa pääsee muuttamaan Energia > Asetukset > Tuotantomuoto

CO2 Päästökertoimia pääsee muokkaamaan kulutuslajin riviltä, kolmesta pisteestä.

Emissiokertoimet eri tuotantomuodoille muuttuvat vuosittain. Jotta emissiokertoimien todenmukaista historiaa voidaan ylläpitää ja raportointia tehdä näiden perusteella, tulisi uusia emissiokertoimia lisätä Lisää painikkeen kautta.

Lisäämällä kertoimia Lisää painikkeen kautta, ilmestyy näkymään uusi rivi, vanhan jäädessä myös näkyviin. Kertoimien käyttö perustuu voimassaolopäivämääriin.

Lisätään CO2 päästökertoimen tyyppi ja päästökerroin. Jos kulutuslajin yksikkö on muuta kuin kWh, niin on tämäkin yksikkö valittavissa alasvetovalikosta. Alasvetovalikosta löytyy aina päästökertoimen yleinen tyyppi g/kWh. Voimassaoleva päästökerroin on korostettu CO2 päästökertoimien taulukossa.

Kirjaston emissiokertoimet sidotaan päivämäärän mukaan mittarilukemaan. Raportteja luotaessa, tarkistaa ohjelma mikä päästökerroin milläkin ajanjaksolla on ollut voimassa, ja laskee päästöt sen perusteella.