Attribuuttitietoja voidaan muokata valitsemalla prosessivalikosta Kiinteistötiedot > Tiedot. Attribuutteja voi muokata massana tai yksittäin.

Attribuuttien massamuokkaaminen onnistuu, kun valittuna on useampi kuin yksi kohde.

Monikohdevalinnalla attribuuttikentissä näkyy vain niiden attribuuttien arvot, jotka ovat kaikilla kohteilla samat. Jos jollekin valituista kohteista on erikseen yksittäisen kohteen ollessa valittuna täytetty attribuuttitietoja, ei ne näy monivalinnan ollessa päällä.

Monikohdevalinnalla attribuuttiarvoa valitessa, vaihtaessa tai tyhjentäessä, päivittyy uusi arvo kaikille valittuna oleville kohteille. Uusi arvo päivittyy tallennettaessa. Arvon päivittyminen koskee siis kaikkia toimenpiteitä – uuden arvon asetusta ennestään tyhjään kenttään, olemassa olevan arvon vaihtamista sekä arvon poistamista.

HUOM! Jos arvokenttä tyhjennetään, ja valitaan Tallenna tai Tallenna muutokset, tyhjenee kyseisen attribuuttikentän tiedot kaikilta valittuna olevilta kohteilta.

Kun valittuna on kaksi tai useampi kohde, toimii kiinteistötietojen massamuokkaus seuraavasti

Oletuksena näytöllä näkyy täytetyt tiedot, jotka ovat kaikilla valituilla kohteilla samat. Tämä suodatusehto on nähtävissä, kun valitset Näytä hakutoiminnot. Tällöin näkyy, että valittuna on oletuksena Täytetyt tiedot, joissa sama arvo kaikilla valituilla kohteilla. Valinnan voi myös vaihtaa Tiedot, jotka löytyvät kaikilta kohteilta, jolloin esille tulevat myös tyhjät attribuuttikentät.

Attribuuttitietoja voidaan muokata kahdella eri tapaa

Tapa 1, Usean attribuutin samanaikainen muokkaus

1. Attribuuttiarvojen muokkaus voidaan tehdä valitsemalla ylhäältä Muokkaa attribuuttien arvoja, jolloin useamman attribuutin muokkauskenttä aktivoituu samaan aikaan.
  2. Valitsemalla Muokkaa attribuuttien arvoja > Täytetyt tiedot, joissa sama arvo kaikilla valituilla kohteilla tulee esille kaikki ne attribuutit, joilla on sama arvo täytettynä kaikilla kohteilla.
  3. Kaikkia näitä täytettyjä attribuutteja voidaan muokata samassa näytössä.
  4. Valitsemalla Tallenna Muutokset, tallentuvat uudet arvot kaikille kohteille.

TAI

1. Valitsemalla Muokkaa attribuuttien arvoja > Tiedot, jotka löytyvät kaikilta valituilta kohteilta, tulee näkyviin valittujen kohteiden kaikki yhteiset attribuutit riippumatta siitä, onko attribuuttitieto täytetty vai ei.
  2. Kaikkia näitä attribuutteja voidaan muokata samassa näytössä.
  3. Valitsemalla Tallenna Muutokset, tallentuvat uudet arvot kaikille kohteille.

Tapa 2, Yksittäisen attribuutin muokkaus

1. Voit muokata yksittäistä attribuuttia valitsemalla attribuutin kohdalla olevan kolmen pisteen valikon kautta Muokkaa attribuutin arvoa. Tämän valinnan kautta asetettu ja tallennettu tieto päivittyy kaikille valituille kohteille.