Rakennus tai laite voidaan siirtää toiseen lokaatioon  laitepuussa. Siirron yhteydessä, siirrettävään objektiin linkitetyt tiedot myös siirtyvät mukana. Tämä koskee kaikkia sen alempia tasoja, ja kaikkia prosessikohtaisia tietoja.

Toiminnallisuus Siirrä löytyy kohdasta Kiinteistötiedot > Teknisen puun hallinnointi.

Valitse kohdepuusta rakennus, tai mikä vaan rakennusta alempi taso, jonka haluat siirtää toiseen kohtaan.

Kun oikea rakennus/alempi taso on valittuna, valitse tämän jälkeen Siirrä

Seuraavassa ikkunassa käyttäjän tulee valita, minkä alle siirrettävä objekti halutaan siirtää. Objekti tulee siirtää oikealle tasolle, ja ohjelma ilmoittaa, mikäli uudeksi sijainniksi valitaan taso, jonka alle objektia ei voi siirtää. Rakennus tulee siis siirtää kiinteistön alle, ja laitejärjestelmä rakennuksen alle. Esimerkiksi laitejärjestelmästä ei voi siirron yhteydessä muodostua rakennusta, eli sitä ei voi siirtää liian korkealle tasolle.

Kun on valittu oikea taso jonka alle rakennus/laite halutaan siirtää, niin valitse Seuraava. Tässä vaiheessa ohjelma pyytää tarpeen mukaan uudelleen ohjaamaan lähde sijainnin palvelualueet uuden sijainnin mukaisiksi.

Palvelualueiden uudelleen ohjauksella varmistutaan siitä että kaikki rakennukseen/laitteeseen linkitetty tieto siirtyy mukana ja ohjautuu oikein uudessa sijainnissa.

Mikäli uudesta sijainnista löytyy täysin samanniminen palvelualue, niin löytyy tämä oletuksena pudotusvalikosta. Palvelualueen ohjaus suositellaan tehtäväksi saman tyyliselle palvelualueelle. Jos sopivaa palvelualuetta ei löydy uudesta sijainnista, niin voidaan tässä yhteydessä valita "Tuo uutena palvelualueena". Tällöin palvelualue luodaan uutena tähän uuteen sijaintiin.

Palvelualueiden uudelleen ohjauksen toiminto ottaa huomioon sen, missä prosesseissa palvelualueet ovat käytössä. Pudotusvalikkoihin listautuu vain ne palvelualueet, jotka ovat vähintään samassa/samoissa prosesseissa käytössä.